Forestillinger

Generelt Forestillinger Fotoalbumet Nyhedsbrev Admin
Opførte forestillinger (Fra 2001 og frem)

Teaterladen spiller Dario Fo monologer
Spillede 12. - 14. maj 2011

Der kan være alvorlig fare for latterkrampe, når Teaterladen præsenterer 5 Dario Fo monologer.

Intet er helligt, når emner som kristendom, kønsroller og magtfuldkommenhed tages under fuldstændig respektløs behandling. Autoriteter som advokater og præster bliver latterliggjort, Jesus præsenteres som en utilpasset teenager, og brylluppet i Kanaan (der hvor vand bliver gjort til vin) ses gennem en hærdet alkoholikers øjne. Den evige gøgler spidder enhver form for autoritet med sin skarpe anarkistiske tunge, og publikum får lov at følge en lille piges vej til voksen kvinde i en historie der indeholder fælt bandende dukker, ulve forklædt som ingeniører (eller omvendt), og jordmødre der klarer alt med urinkure. Og hvad mon de forkrøblede tiggere siger til at blive helbredt af Jesus – og dermed miste deres eksistensgrundlag?

Kort sagt er der lagt op til en forestilling, hvor publikum kan forvente fart over feltet, respektløs satire og masser af gode grin.

Historierne og skuespillerne er:

Gøglerens fødsel - Mark Broe
Brylluppet i Kanaan - Tue Nielsen
Vi har alle den samme historie - Pernille Jeppesen
Moralitet om den blinde og den halte - Mikkel Marcussen
Jesusbarnets første mirakel - Bent Andersen

Forestillingen blev opført på Vridsløselille skole.

Engle i Amerika
Spillede 21. til 24. oktober 2009

Hvor langt ville du gå for kærligheden!! Det er netop det spørgsmål Tony Kushner stiller i sit stykke Engle i Amerika. Stykket har været spillet på Århus Teater, Aalborg Teater og Det Kgl. Teater og i USA, hvor det især har skabt meget røre ved at stille spørgsmål ved ting som aids, religion og race. Derfor er vi rigtig glade for, her i Teaterladen, at have fået lov til at spille Engle i Amerika. Stykker handler kort og godt om hvad der sker når én man elsker, bliver dødelig syg og hvad man stiller op med sig selv.

Forestillingen blev spillet på Vridsløselille skole.

Oliver Twist (Gæstespil)
Spillede 31. marts og 1. april 2009

I slutningen af marts for Teaterladen besøg af et teaterhold fra Fritidsklubben Vestskoven. Teaterholdet fra Vestskoven opfører deres egen udgave af Oliver Twist.

Der er tale om et lukket arrangement for forældre og søskende. Billetsalg bliver annonceret af og foregår gennem Vestskoven.

En sælgers død
Spillede 8. til 11. oktober 2008.

En sælgers død er Arthur Millers udødelige skildring af sælgeren Willy Loman, der med en aldrig svækket tro på chancen og succesen har slidt sig selv op gennem et langt livs trælsomme arbejde, og som nu, da han er ved at være træt, falder som offer for den mentalitet, han selv har været med til at holde i live.

Willy Loman bedrager sig selv ved at tro at det at være vellidt, er opskriften på succes.  Han lever på en livsløgn, og vikler på dramatisk vis sin familie ind i løgnen på en ret så raffineret vis, sådan at alle dækker over alle og man ikke tør sige sandheden, for ikke at skuffe de andre. Troen på det nok skal lykkes ligger som en tyk dyne over alle familiemedlemmers handlinger.

Forestillingen blev spillet på Forbrændingen.

Elsket og savnet
Spillede 25., 29. og 30. november, samt 1. december 2007

Elsket og Savnet er Henrik Prips debutstykke fra 1998. Forfatteren skriver kort og præcist, at stykket handler om to kvinders møde en morgen på en kirkegård.

Karrierekvinden Anna har valgt at leve alene, mens den renhjertede Maria har fast forhold og barnevogn. En time efter skilles de igen efter et møde, der bliver uigenkaldeligt. En forestilling om valg og fravalg om trangen til at blive mor og om barnløshedens forbandelse.

Drømmen om byen
Spillede 22. - 24. og 26. - 28. april 2007

Den 30-årige Tina genoplever sig selv, da hun ti år tidligere kommer til en provinsby, hvor hun vil lave afslørende og kritisk journalistik. Gennem tilbageblik og drømmesekvenser følger vi Tina gennem det erotiske og politiske magtspil, hun hvirvlede sig ind i i sit forsøg på at afdække en hemmelighed: En mand er flere år tidligere død – var det en ung terrorist og medlem af en ”rød” studiekreds, der ved et uheld sprængte sig selv i luften, eller blev han myrdet af politiske modstandere?

Tina gennemlever sit detektivarbejde, sit møde med byen og dens indbyggere – en genoplevelse der skiftevis har karakter af komedie og mareridtsagtig drøm. Holder idealerne fra den gang? Eller forekommer de i bagklogskabens skærende klare lys at være naive og romantiske fantasterier?

Miraklernes Tid (Gæstespil)
Spillede 21. - 23. marts 2007

Holsbjergskolens og Birkelundskolens dramavalghold opfører Kim Fupz Aakesons teaterudgave af Miraklernes Tid. Dennis har ikke ét problem. Dennis har mange.

Hans mor er gået i sort og holder ham i alt for stramme tøjler. Hans lærer er på nakken af ham, han er forelsket i den samme pige som sin bedste ven, og som om det ikke er nok, er Dennis den eneste dreng i klassen, der endnu ikke har fået et eneste hår forneden.

Han er desperat, han ender på knæ, han beder til Gud

Og Dennis kommer faktisk igennem, men det går ikke helt som han regner med?

Se også billeder fra prøverne i Fotoalbumet

En aften med Dario Fo
Spillede 1. & 7. okt. kl. 15 - 2., 3., 5. og 6. okt. Kl. 20

Teaterladen, Albertslund præsenterede en teateraften med 2 Dario Fo forestillinger.

Først spillede vi en vanvittig komedie, BLACKOUT, som er et situationsklip, der viser mennesker i en umulig situation, hvor det er vanskeligt at opføre sig fornuftigt og hensigtsmæssigt, når den normale tilstand vender tilbage. En karikaturtegning af vor måde at være på i en forvirret nutid, en herlig farcesituation, der til trods for den korte tid løber i stigende vanvittigt tempo.

Dernæst spillede vi en farce, der hører til blandt Dario Fos ældre, nemlig SMID IKKE LIGET UD FØR DAMEN ER KLÆDT AF, hvor Dario Fo fokuserer på et af de tabu-emner, der endnu er tilbage i vor tid, nemlig døden – på en komplet uhøjtidelig og normbrydende måde. Man kunne stille sig selv det spørgsmål: På hvor mange forskellige måder kan mennesker misforstå og narre hinanden i forbindelse med dødsfald og virkelige og indbildte lig? Når man siger til sig selv, at nu er alle muligheder brugt op, har han et par helt uforudsigelige overraskelser i baghånden.

Parader (Gæstespil)
Spillede 26. - 28. april 2006

Holsbjerg / Birkelunds dramavalghols opførte Parader.

Fire piger bliver pågrebet af politiet for tyveri. Og her starter så en forestilling om ungdomskriminalitet, ensomhed, løgn og bedrag.

Vi følger dem i 2 døgn, hvor de konfronteres med og udfordres af forskellige autoriteter, men også internt må pigerne udkæmpe egne magtkampe.

Forestillingen blev opført fra den 26. til den 28. april 2006.

To mødes (Gæstespil)
Spillede 25. og 26. februar

Medvirkende: Tine Petersson & Frank Vakker

Instruktion: Ulla Koppel

”Man må jo tage en chance engang imellem, leve i nuet. Måske møder man prinsen på den hvide hest. Jeg mødte en fyr over nettet. I starten var det sex, senere forelskelse. Vi havde det rigtige forhold. Vi skændes aldrig. Vi elskede hele tiden, på de særeste steder i et utal af chatrooms. Der var ingen grænser for hvad vi gjorde, eller hvad vi kunne tillade os, til manges forargelse og til stor glæde for dem der var med på en kigger!”

”To mødes” er en realistisk hverdagskomedie om Laura og Maltes første møde. Laura og Malte har chattet sammen på nettet og skal nu mødes for første gang. En ting er at sidde trygt derhjemme bag skærmen, men at komme ud i den virkelige verden kan virke ret skræmmende. For hvad tænker den anden om en? Og hvad skal man tale om?

Laura har planlagt samtalen hjemmefra, inspireret af samtlige dameblade og Malte møder op med den tro at der nok slet ikke kommer nogen for at mødes med ham.Bare det at få øje på hinanden kan være svært.

Når mennesker mødes, sker der ting og sager og ikke altid går alting som forventet og som man har planlagt hjemmefra.

Forestillingen er skrevet og produceret af de medvirkende Skuespillerne Tine Petersson & Frank Vakker.

Snart kommer tiden
Spillede 6/2 - 8/2 og 10/2 - 12/2

Line Knutzons prisbelønnede gyserdrama Snart Kommer Tiden (1998) er et godt bud på en moderne klassiker.

Med  vanlig skarphed og ironi kreerer forfatteren et absurd og grinagtigt stykke dramatik om parforhold og om tiden.

Hilbert og Rebekka har alt hvad de altid har drømt om; hinanden, børnene, huset. Alligevel keder de sig til døde og skændes konstant om alt og intet.

Hvorfor kan Hilbert for helvede ikke selv åbne hoveddøren?
Og hvorfor i alverden hækler Rebekka en æggevarmer, når hun ikke en gang kan koge et æg?

Til Rebekkas 30 års fødselsdag kommer et vennepar på besøg og Hilbert præsenterer hushjælpen Oda, en gave, der skal redde deres skrantende ægteskab.

De samles om en fatal middag fyldt med tom snak og pinagtige tabuer, mens de afventer Hilbert og Rebekkas yngste, Knuttebarnets ankomst. Men da hun endelig dukker op er hun blevet 55 år!!!

Der er lagt op til både gys og grin i denne komedie – for hvad gør man, når man opdager at man har mistet fornemmelsen for tiden og dermed for livet? – når drømmene er opfyldt og man fortsat er ulykkelig og utilfreds?

Commedia del Arte - Albertslund Festival 2004

I forbindelse med Albertslund Festival 2004 spillede Teaterladen 3 Commedia del Arte forestillinger.

Sheherazade

Et moderne eventyr og en fantastisk fortælling skrevet af Anna Bro, datter af Vigga Bro.

I en intens venten på morgengryets komme væver historiefortællersken Sheherazade, bedre kendt fra 1001 nats eventyr, den mordlystne, moderne konge ind i en historie, hvori han selv bliver hovedpersonen.
Et virvar af skæbner og skarpe replikker knyttes sammen i hendes garn, og langsomt begynder verden at fordreje sig.

Bernarda Albas Hus

"Ikke en dråbe poesi! Virkelighed! Den rene skære virkelighed!" Lorca, 1936.

Ovenstående citat skulle Lorca efter sigende have skreget i vild begejstring under arbejdet med sit teaterstykke. Og husets tyran, Bernarda, denne herskesyge kvinde var da også et magtfuldt symbol på den spanske fascisme, der jo netop på dette tidspunkt fik fodfæste i Spanien. Kun to måneder efter, at Lorca havde færdiggjort sit stykke i 1936, blev han selv myrdet af fascisterne.

Men i højere grad er Bernarda Albas Hus et stærkt og smerteligt billede på den undergang som mennesket nødvendigvis vil lide i et samfund, der uden nåde undertrykker den menneskelige natur ud fra en forskruet ide om hvad der er moralsk og anstændigt (og derved det eneste sande).

En Skærsommernatsdrøm
Spillede Fra 30. Marts

Shakespeares fantastiske komedie om forelskelse og lyst, bedrag og evig kærlighed.

Der er masser af spænding, romantik og komik i denne udødelige klassiker, som efter vores mening er Shakespeares bedste komedie.

Stykket foregår i Athen de sidste dage inden hertugens bryllup med Hippolyta.

Hovedpersonerne er de fire unge mennesker, Hermia, Lysander, Helena og Demetrius. Hermia og Lysander elsker hinanden, men de må ikke få hinanden for Hermias far Ægeus, der hellere ser et ægteskab med Demetrius. Helena elsker Demetrius, der kun har øje for Hermia…

Hermia og Lysander flygter ud i skoven, forfulgt af Helena og Demetrius. De farer vild, og må overnatte i skoven. De bliver fundet af alferne, som med trylleri blander sig i løjerne. Snart er der vild forvirring – hvem elsker egentlig hvem?

En gruppe håndværkere vil opføre et teaterstykke ved hertugen og hertugindens bryllup og tager ud i skoven for at øve sig. De er fulde af god vilje, men det er nok så som så med talentet og kløgten. Bedre bliver det ikke, da også de bliver ofre for alfernes drillerier…

Da natten er omme hersker der almindeligt kaos – men selvfølgelig ender det hele i fryd og gammen.

Det er en virkelig dejlig komedie med masser af romantik, intriger og komik. Det er William Shakespeare, når han er allermest veloplagt og legesyg.

Stykket blev opført på Forbrændingen i Albertslund. Alle forestillinger var udsolgt. Vi takker Forbrændingen for rigtig godt samarbejde, og publikum for den overvældende interesse.

Equus
Spillede 14/4 - 19/4 2002

Stykket er skrevet af Peter Schaffer, der også er kendt fra forestillingen "Amadeus", der i denne sæson har haft succes på Østre Gasværk. Ligesom "Amadeus" har "Equus" været filmatiseret, med bl. a. Richard Burton på rollelisten.

"Equus" er et psykologisk drama om den unge Alan Strang, der bliver idømt psykiatrisk behandling på et lille provinshospital efter at have stukket øjnene ud på nogen heste i en stald, hvor han arbejdede.

Psykiateren Margaret Dysart accepterer modvilligt at modtage patienten, og sammen gennemlever de to - psykiateren og den uge mand - en række begivenheder, der kulminerede den aften i stalden…

Efterhånden som Alan mindes begivenheder og personer tilbage fra 6 års alderen, dukker personerne frem på scenen og spiller med, og vi får et indblik i den unge mands liv; hans opvækst som ene barn i en familie med en stærkt religiøs mor og en ateistisk far, der lever sammen i et glædesløst ægteskab; hans store kærlighed til heste; og forholdet til den unge kvinde Jill.

Dysart kan godt "helbrede" den unge mand, men tvivler på formålet - gennemføres behandlingen egentlig for Alans skyld, hvis helbredelsen snarere sigter på at gøre ham "ufarlig" end på at gøre ham til et mere helt menneske?

Thomas Engel
Spillede 25, 26, 28/2 samt 1/3 - 2002

Et stykke om venskab, kærlighed, utroskab, forliste drømme og fortabte sjæle, krydret med ironi og humor. Fremragende spillet af 6 unge skuespillere fra Teaterladen.

Orange Månen
Spillede d. 28, 29 og 31/8 samt 1/9 - 2001

Med udganspunkt i Burgess "A Clockwork Orange", møder vi her en flok unge mennesker, der falder fuldstændig uden for samfundets normer. De er voldelige, stjæler og begår mord - ikke fordi det er nødvendigt, men fordi der mangler indhold i deres verden.

Vores hovedperson bliver dømt for mordet på en forfatter, og bliver tvunget ind i et rehabiliteringsprojekt, som skal gøre ham mere "samfundsvenlig". Det lykkes, men han er nu ikke længere et selvstændigt individ - men samfundets produkt.

Den skaldede sangerinde
Spillede den 18. til 23. marts 2001

Den skaldede sangerinde - en absurd komedie med forret.

Eugene Ionescos klassiske absurde komedie fra 1954 om sprogets fallit. Når al samtale bliver til høflig konversation, mister det efterhånden enhver mening, og til sidst bliver det umuligt at udtrykke noget som helst meningsfuldt.

Til trods for det meget alvorlige tema er stykket først og fremmest en sjov og fuldstændig vanvittig komedie.

Løjerne udspiller sig i dagligstuen hos mr. og mrs. Smith, et pænt, borgerligt ægtepar "i omegnen af London". Der kommer gæster, og så skal der konverseres, mens den pæne facade opretholdes. Det går selvfølgelig helt galt, og alt ender i kaos.

Til lejligheden er der lavet en lille "forret" bestående af 5 små sketches af Harold Pinter. Historierne er i Teaterladens bearbejdning henlagt til et cafémiljø og spilles i salen, hvor publikum sidder. Barpersonalet, billetsælgerne og nogen af gæsterne opfører de små sketches rundt om i salen, mens der serveres ved bordene og baren er åben.